Amerikanska ess är redan på semester. Ett knepigt och farligt team anlände

Madison Keys kämpade i Kina förra veckan på “Champions ‘B-Class” Elite Trophy. ”Samtidigt hörde jag att hon var skadad och inte skulle komma dit. Sedan spelade hon. Det verkar konstigt för mig, säger Barbora Strycova.

Stephens är nummer sex i världen, Keys är nummer 17. Positionen är högre av legenden Serena Williams, hennes syster Venus innehar den 39: e positionen. Alla dessa saknas i Prag, förutom dubbelspecialisten Bethanie Matteková-Sands.

“Jag känner mig lite respektlös mot finalen och en så stor händelse,” förklarar Strycova, som, till och med 32 år, är angelägen om att förlänga säsongen för titelkampen Tjeckien mot Tjeckien.USA.

De som ser fram emot stora namn känner sig besvikna. ”Det kan vara ännu mer attraktivt för publiken om Serena kommer. Men mer eller mindre spelar det ingen roll vem som står på andra sidan. Vi vill vinna, säger Kateřina Siniaková. ”Vi förväntade oss förmodligen alla en annan line-up. Men de som står emot oss är fantastiska spelare. ”Den huvudrolltrioen består av Danielle Collins, Sofia Kenin, Alison Riske. Det fungerar som en kollision av ideal med tennisverkligheten.

“Det finns två vyer”, instämmer tjeckiska nummer ett Petra Kvitová. ”Efter en hektisk säsong är det två veckor mer, desto mindre måste du koppla av och förbereda dig för nästa år. Å andra sidan är det Fed Cup-finalen, det spelas inte varje dag. För oss är det uppenbart annorlunda eftersom vi spelar hemma.De måste resa långt; Jag fördömer dem inte. Det är deras beslut. Och kanske de visste att det skulle bli svårt. ”Och nu, varför förväntar vi oss inte några entydiga spel i alla fall.

Tjeckien förlorade Karolína Plíšková och de sjuka på grund av en skada. Samtidigt begränsar Kvitova träningen till ett minimum. Två av de tio bästa spelarna förblir en som är orolig av hälsa.

Entusiasm är emot dem. Desire. Och oförutsägbarhet också.

“Generellt sett är det ett knepigt och farligt team,” sa kapten Petr Pala. ”De har inget att förlora, flickorna kan slå världsspelare. Vi fick en analys och tittade på deras matcher på YouTube.Vi letar efter information och sedan sätter våra huvuden ihop.

Matadorka Strycova pratade varmt med den amerikanska kaptenen Kathy Rinaldi, semifinalist för Wimbledon 1985. Efter lite inledande utbildning, några av hennes avdelningar som försöker råna Fed Cup från Tjeckien erkännande.

“Jag såg Kenin spela två matcher och Collins spelade förmodligen inte en,” säger Strycova. ”Jag måste titta på dem. Kenin är hälften Ryssland, ung, dogged. Collins gjorde ett enormt hopp till den 35: e platsen, hon är den bittra amerikanen och springer bra. Vilket är jag också.Varje match kommer definitivt att vara oerhört svår. ”

En metaforisk tennis dimma hänger nu över O2 arenan. “Det kommer att bli bättre att läsa kursen på torsdag,” säger Pala och tittar på den vanliga “spionage” av amerikanska kvinnor, som gradvis kommer att leda honom till valet för lördag och söndag dueller.

Och det borde det är ett kollektivt arbete.

“Det är viktigt att titta på fler matcher eftersom man kan förmedla när du anpassar sig till motståndarens taktik,” säger Siniak. ”Jag diskuterar alltid det med laget, alla ser ut och sedan kan det kombineras. Fler åsikter kommer att hjälpa. ”

Och vad skulle hjälpa nästa final att ha 100% deltagande?Reformer som skulle göra konkurrensen mer flexibel? Eller skulle de hota traditionen som de senaste radikala nedskärningarna i Davis Cup? “Dessa tidsfrister är oerhört komplicerade,” säger Strycova. ”Jag tror att det handlar mer om länderna och spelarna – den prioritering som Fed Cup har för dem. För oss och särskilt för mig.

Det är därför tjeckarna lever på den aktuella serien och attackerar den sjätte titeln på åtta år.

Gå bara igenom den amerikanska dimman.