Tyumen och Chita kommer in i fältet enligt schema

Enligt experter orsakas långvariga regn i Storbritannien av väderavvikelser i den västra delen av Stillahavsområdet, där regn nyligen har blivit mycket vanligare. Orsaken till det senare kan vara snabbare än tidigare, smältningen av arktisk is.

″ … ”Hittills kan vi inte tala entydigt om globala klimatförändringar som den främsta orsaken till översvämningar. Men från den information som grundläggande fysik och vädermodellering ger oss kan vi dra slutsatsen att det finns en koppling, “säger Julia Slingo, ledande vetenskaplig konsult för British Meteorological Service …. ″

Huvudslaget togs av länet Cumbria och dess huvudstad, den 500 000: e Carlisle: på två dagar föll 405 mm nederbörd där, vilket är nästan två gånger den månatliga räntan. På regeringens vägnar lovade den brittiska premiärministern David Cameron att göra allt som står i deras makt för att normalisera situationen i landet. Politikaren betonade också att försäkringsutbetalningarna kommer att vara så snabba som möjligt och offren kan också räkna med alternativa bostäder. Totalt kommer cirka 50 miljoner pund att tilldelas för att hjälpa invånare i regionen.

Det lokala fotbollslaget med samma namn agerar i fjärde divisionen (andra ligan) och är det enda i regionen som har professionell status. Avloppssystemet för Branton Park Stadium har aldrig varit tillförlitligt: ​​även en kort nederbörd kan förvandla Carlisle United hemarena till en pool. Naturligtvis, efter en serie stormar som fotboll lever här, liknade bara de blå visorerna på tribunerna, synliga under vattnet.

Sådana väderländska väder kan knappast skrämma av ryska inspektörer som utsetts till matcherna i de tidiga cupstegen: de vet med säkerhet att de villkorade Tyumen och Chita kommer in i fältet enligt schema. Men Branton Park-anställda tänkte inte luta sig tillbaka och försökte så snart som möjligt att återställa fältet till sin vanliga form, och samtidigt avbryta Stoke City-presstjänsten, som hade skickat Carlisle genom att skicka klubben Twitterinstruktioner för att använda poolen.