Vi kommer att flytta möbler, mattor, hjälpa till med städning

Trots de skrämmande konsekvenserna av katastrofen, närmade sig Carlisle-spelarna och stadionarbetarna några punkter med humor. Så Dave Mitchell, som ansvarar för gräsmattans beredskap för tändstickor, poserade ivrigt med en hink där tre nyfångade karpar simmade. Otillbörligt fiske i målvakt gav en solid fångst till laget.

Och målvakten för Carlisle Dan Hanford, som pumpade ut vatten från klubbens parkering med en pump, hittade sin BMW med en sopor på taket! Senare “ryktade bilar” från hans partners “upp” – totalt uppgick deras personliga materiella skador till 160 tusen pund. Men killarna fäster inte mycket vikt vid detta.

″ … “Det här är bara en bil, och människor förlorade sina hem, besparingar – allt för vilket de arbetade hela livet”, hävdar Hanford …. ″

Lagets andra målvakt, Mark Gillespie, sa att femton spelare är redo att hjälpa invånarna i staden som drabbats av översvämningen.

″ … “Vi kommer att flytta möbler, mattor, hjälpa till med städning – vi kommer att göra allt som folk ber oss om,” sa Gillespie …. ″

Fotbollsspelarens ord kom inte till handling, och redan i slutet av nästa dag publicerade klubbens officiella webbplats femtio fotografier där var och en av elementen som tog utmaningen fångades på jobbet. I flera timmar fylldes klubbens konton på sociala nätverk med tacksamhet från de lokala invånarna, och spelarna tackade varandra för löften. En av fansen tweetade – “Carlisle” – “Desmond” – 1: 0! ”, Vilket han rimligt invändade mot: tidigt glädje – det finns fortfarande mycket arbete framöver. Men är det möjligt med sådana killar att tvivla på slutresultatet?