Sommaren 2014 kom Louis van Gaal till MJ

Totalt spelade Anderson för Manchester United 181 matcher, scorade 9 mål och gav upp 21 assistanser. 99% av professionella fotbollsspelare, både tidigare och nuvarande, skulle avundsjuka sina troféer. Men efter sin första säsong på Old Trafford spelade Anderson aldrig igen 20 eller fler Premier League-matcher inom samma säsong.

Detta berodde på frekventa skador, liksom en viss taktisk flexibilitet hos en fotbollsspelare. Han kritiserades mycket, men Ferguson behöll förmån och litade på brasilianen på fältet, fast han förstod att han bara var en gest av god vilja. Men i Anderson laget uppskattade. Han var en av huvudrollerna i Manchester United omklädningsrum på grund av sin eviga optimism, kraft och lust för kommunikation.

Andersons tal av Manchester som aldrig började

Sommaren 2014 kom Louis van Gaal till MJ. Holländaren började göra allt på egen väg och efter sex månader, för Anderson var det ingen plats i klubben. I februari 2015 släpptes brasilianen på fribröd. Han återvände till sitt hemland, i Internacional, där han blev den högst betalda spelaren i laget och visade sig bra i den första säsongen, men började sedan passera. Den sista, vid det nuvarande ögonblicket, tillbringade Anderson sin säsong i Brasilien på lån i Coritiba, varefter han återigen fick status som fri agent och förblev utan klubb i sex månader tills han fick ett erbjudande från Turkiet.

***

Vad hindrade Anderson från att realisera sin potential? Det är svårt att svara otvetydigt, utan att veta hela logiken av handlingar och handlingar hos en person. Många, inklusive den tidigare brasilianska partnern för Manchester United, Michael Owen, tror att Anderson förstördes av hans karaktär och attityd.