På onsdag morgon började mer än hundra frivilliga, beväpnade med hinkar och trasor

Med de första duscharna i november testade klubbens personal framgångsrikt flera kraftfulla pumpstationer: en dag senare kom nöjda spelare från Carlisle-ungdomen och något förvånade gäster från Doncaster in i fältet. Medan Doncaster Rovers-fotbollsspelarna med munnen öppna försiktigt vandrade runt den reanimerade gräsmattan, rullade värdarna ett mål för dem i extra tid och gick till nästa omgång. Denna gång var hydroforerna mycket svårare, och det är ännu inte klart hur snart Branton Park kommer att kunna ta emot gäster igen – laget kommer att spela sin nästa hemmamatch på Preston Stadium.

När Desmond redan hade tagit fart var Carlisle United-spelarna på väg att resa till Welling som en del av FA-cupen. Ingen var särskilt orolig för resultatet – mer skickliga gäster besegrade lokallaget med en poäng på 5: 0. Matchen kom ihåg av andra: Gary Lehman, ordförande för Welling United fanklubb, beordrade att alla intäkter skulle gå för att hjälpa översvämningsoffer i Cumbria. Senare noterade Oxford United och Accrington Stanley, de nästa konkurrenterna i Carlisle, med en liknande ädel gest.

När han återvände från Welling föreslog kapten Danny Granger att parterna distanserar sig från principen “Min koja är på kanten” och ger all möjlig hjälp till offren för katastrofen. Alla stödde enhälligt detta initiativ – inklusive ungdomslaget. Huvudtränaren Keith Curl tackade sitt team för deras goda avsikter och sa att han vid ankomst skulle meddela dem datum och tid för insamling.

″ … ”Skåp översvämmas, möbler förstörs, en betydande del av pappersdokumentation förstörs. Utan tvekan behöver vi hjälp av alla inte likgiltiga människor för att påskynda processen att återgå till det normala livet. Det finns tillräckligt med arbete, så om någon inte är ledsen för ett par timmar av sin tid, snälla hjälp! Vi kommer att vara väldigt tacksamma för er, ”talade Andy Hall, chef för Carlisle-pressen, volontärerna …. ″

På onsdag morgon började mer än hundra frivilliga, beväpnade med hinkar och trasor, ta med sig skönhet till Branton Park. Finansdirektör Suzanne Kidd medger att kontorsarbetarna som var de första som gick in på stadion var chockade av vad de såg: varje del av det stora territoriet översvämmades eller förstördes.