Nio nollor. Varnsdorf Porcal drömmer om Everest League. För pappa, säger han

“Jag har varit i Varnsdorf i åtta år och jag var så mentalt trött på allt att jag knappast letade efter motivation,” erkände han. Dessutom blev han ledsen av sorgliga händelser i familjen, vilket gjorde att han blev bättre på förra säsongen. Och det var familjen som var ett av anledningarna till att han inte kastade handskarna i hörnet. ”Särskilt pappa sa till mig att inte sluta.

Och jag kämpar också för honom för att han är allvarligt sjuk. Varje match jag spelar för honom. Och för min familj, ”skakar Porcals röst. Hans pappa brukade också vara en målvakt och han fick honom att stå upp.

Andra motiv? Ny tränare David Oulehla. ”Det sparkade mig. Jag ville bevisa att jag kan fånga under en annan tränare. Och som ni kan se gjorde jag bra att jag inte var klar.Nu tycker jag om det, “ha kul med fotboll.

Oulehla har utvecklats från en okänd tränare till en höstkomet, medan Varnsdorf har tagit fjärde platsen hittills. ”Han är en ung, ambitiös, bra psykolog som inte stormar efter ett misslyckande. Det är bra för oss att en tränare som vill förbättra har kommit. Detta hjälper våra unga pojkar mer än om de var en sextio år gammal man, säger målvakten, vars förebild var Exspartan Jaroslav Blazek.

Porcals form är extraordinär. Han är så vågad att han senast sköt en straff i Prostějov och sedan fångade den av Kroupa. Slovan pekade på ytterligare en vinst, själv till ett annat rent konto. Och han regerar i statistik.

“Den som säger att de inte tittar på dem pratar. Men det är killarna som arbetar i försvar. När allt kommer omkring sköt Usti knappt på mig.Vissa killar hjälper mig att blockera skotten, andra gånger hjälper jag dem, som om jag fick en straff i Chrudim på 94: e minuten, påminde han. Han påstår sig ha de bästa stopparna framför sig i Cosmos and Smoke-tävlingen och i den lurviga Kodešs backup med Bláha. ”Jag hade 10 nollor under kampanjsäsongen. Men det viktiga är att ha 30 till 32 så snart som möjligt och rädda oss själva. Först då kan vi leta någon annanstans. ”

Räddning? Varnsdorf missar dessa bekymmer, det är ju bara en poäng för kampanjrundan! “Att upprepa en treårig framgång skulle vara ett mega-mirakel”, säger han. ”Vi fick bara sex mål på 14 varv, jag har inte sett det ännu. Men vi är inte helt defensiva, vi är inte beroende av kalk. Vi kommer framåt. På sommaren kom hungriga unga män, inte griniga, arbetade, slåss och arbeta.Och det finns ett bra gäng. ”Kanske kommer Porcal, en man med rykte som ärlig, hårt arbetande och hekter, att komma tillbaka till ligan ännu en gång. “Killarna i stugan retar mig att sälja vid trettio års ålder”, log han. ”Det är min fars dröm att vara i ligan igen. Och mitt också. Han skulle vara stolt över mig, ”vet han. ”Men om du inte har en chef är det svårt. När jag tittar på några killar i ligan…Jag vill inte tala arrogant, men jag tror att jag skulle hitta jobb någonstans. ” “I Liberec upplevde jag atmosfären i europacuprarna, men att komma in i porten genom Martin Dúbravka var som att klättra Everest utan syre,” medgav han för fnliga.cz. ”Martin är en kille som en gris.Nu i Newcastle och nummer ett Slovakiskt landslag. Jag kan se att jag lärde honom väl, ”skrattar han. “Ibland skriver vi, vi var bra partners och vänner.” Lyckligtvis skriver de om fotboll och inte om Porcals civila jobb. “Det var ett intressant jobb i Tyskland, och jag hade varit bättre än nu.”