Mål, kort, troféer. Jag andas fotboll, säger superhjälte och rap, Ramos

Arenan brusade, fans skrikade om händerna, lagkamrater tog tag i axlarna på bänken. De såg alla på en kille med långt, snyggt hår klippt av ett pannband när han förberedde bollen för en straffpunkt.

Snabbstart. En massiv backfire. Och ett skott högt ovan.

Kanske du kan förvänta dig att en man kastar ett straffskott och hans lag som släpps i Champions League-semifinalen kommer inte att drivas till en viktig straffspark nästa gång.

Men det ska inte kallas Sergio Ramos.

Åtta veckor efter att hans böjda skott, Real Madrid släppte med Bayern München, vågade han reparera. Vad han vågade – efter 120 minuter beslöt semifinalen i Euro 2012 mellan Spanien och Portugal att han själv anmälde sig.

”Jag är lite galen.Jag ville bara gå till straffrutan igen och göra mål, förklarade han. “På ett Betclic sätt som alla kommer att komma ihåg.”

I stället för ett hårt skott in i ballongen, slickade han försiktigt, efterliknar han Antonín Panenka. Spanien avancerade och försvarade titeln.

ÅRET 2012. Efter Champions League-misslyckandet rehabiliterades Segio Ramos till euron med en straffstraff. Kommer du ihåg till och med att han började sin ligakarriär som en riktig back? Och att han samlade de första startarna bland vuxna för Sevilla?

Om inte, inte konstigt. Han är redan fast grepp om Madrid, som om han alltid varit i den vita tröjan.Mitt i försvaret, med fyra på tröjan och kaptenens ärmtejp – så kommer nästan säkert att utföra på kvällen i Pilsen. På många sätt liknar det komiska superhjältar, men det är svårt att gissa när han väljer rollen som en kille och när en dålig kille.

Vad dekorerar honom?

Han tycker om duellen, sin kraft och beslutsamhet på avstånd.

Du skulle knappast hitta en mer hängiven kapten. Både Real och landslaget kämpar i blodet, så kanske har han alla de mest värdefulla troféerna i sin samling.

Han hjälpte också till med många viktiga mål och gjorde åttio i sin karriär.Cirka sex per säsong, vilket är ett bra genomsnitt för försvararna.

Med bollen förstår han sig själv så bra att han enkelt kan spela på spetsen och i reserven. Ibland verkar det vara synd i ryggen.

Men aldrig tidigare skådade siffror döljer ibland Ramos andra, onda ansikte.

När han blir mörk framför ögonen, felar han sinnena.

Han kan inte kontrollera sig själv, ofta i onödan slösa och försvaga laget.

Och även om de absoluta poängrekorden i försvararkategorin bara närmar sig, är han korten på toppnivån.

Trots att han bara är trettiotvå, är han redan den mest straffade spelaren i historien om Real, Champions League och det spanska landslaget – Read more.

Under sin karriär samlade han 275 kort, det sista mot Pilsen för två veckor sedan.Och detta går igenom en anständig säsong, eftersom den sista av de tjuefyra röda visade honom i december förra året i en ligamatch med Bilbao.

“Jag lever fotboll varje minut, jag andas,” förklarar han upprepade gånger. ”Vem som inte gör det är inte en fotbollsspelare för mig.Han är bara en man som bär en tröja.

Real hade känt entusiasmen hos honom vid nitton och skickat 27 miljoner euro till honom i Sevilla sommaren 2005 – ingen i Spanien hade någonsin gett mer till en tonåring. Chefen för Pérez visste vad han gjorde: därför anförde han fyra tröja-tröjan från före detta kapten Fernando Hierro till den enda säsongen bara.

Och Ramos gick till jobbet.

Under den första säsongen förvisades han fyra gånger, gradvis fick han fiender på nästan alla stadioner, men han är en hjälte och idol på Santiago Bernabeu.

Efter varje stor triumf ser fansen fram emot att dra en tjurfäktnings-mulet på gräsmattan som en tjurfäktareentusiast och posera för fotografer.

Förvänta dig inte något liknande i Pilsen.Mer som ett kort eller ett mål – båda är ungefär lika troliga.