Fotbollsson till en diktator. Historien om Saadi Gaddafi

I Italien var Nordal i vuxen ålder och flyttade till Milan när han redan var 27 år gammal. Detta hindrade inte Gunnar från att ge sju “slakt” -säsonger för “Rossoneri”, där han gjorde 210 mål i 257 matcher, vilket hjälpte Milan att vinna två italienska mästerskap och två latinska cups. Vid 34-årsåldern flyttade Nordal till Roma, där han spelade ytterligare två säsonger och ökade ytterligare 15 mål på 34 möten. Nordal spelade för Milan och vann titeln Serie A: s toppscorer fem gånger (1949/50, 1950/51, 1952/53, 1953/54, 1954/55 säsonger) och tre gånger i rad. Båda dessa fall är unika och är fortfarande rekord för det italienska mästerskapet.

En berättelse om hur du kan bli en professionell fotbollsspelare utan mycket talang …

Fotbollsson till en diktator. Saadi Gaddafis historia Vad tror du vilka egenskaper bör en fotbollsspelare ha för att vara i början och mitten av det senaste decenniet för att vara på kontrakt i sådana klubbar som inte är så sista minuten i Italien som Perugia, Udinese och Sampdoria? Som ett minimum måste en sådan person ha en viss talang och förmåga att hantera bollen, samt fatta rätt beslut på fältet, eller hur? Ja, om det kommer till logik, men nej, när pengar och makt blandar sig i situationen. Stora pengar och nästan obegränsad kraft …

Saadi Gaddafi, son till den tidigare libyska ledaren Muammar Gaddafi, har älskat fotboll sedan barndomen. Han gissade bokstavligen om det här spelet och drömde en gång om att spela på en hög professionell nivå. Men Saadi Gaddafis natur gav inte så mycket talang, av vilken anledning vägen till drömmen bara kunde ligga genom sin fars administrativa och ekonomiska resurser.

2003 anställde Muammar Gaddafi två välkända personer i idrottsvärlden – fd fotbolllegenden Diego Maradona och före detta kanadensiska sprinteren Ben Johnson, för att träna sin son. Den första var att agera som rådgivare för Saadi, den andra – att skärpa sin fysiska form. Allt detta gjordes så att Saadi Gaddafi inte kunde möta smuts i den italienska Serie A, där Perugia oväntat blev hans nya klubb (efter tretton års uppträdanden i Libyen).