5 hemska flygplan kraschar som chockade fotbollsverdenen

Döden av ägaren till “Lester” Vishaya Shrivaddanaprabhi chockade inte bara alla fans av den engelska Premier League, utan även fotbollsfans från hela världen. Vid sådana tillfällen går varje konfrontation och rivalitet in i bakgrunden och förenar alla omkring dem. Tyvärr är flygkraschen med en Shrivaddanaprabhi helikopter inte den första som hänt i fotbollsverdenen …

1949: Döden av den stora “Torino”

“Torino” var inte alltid det enda andra laget från Turin. Under 40-talet av förra seklet blev det här laget fem gånger mästare i Italien (1942/1943, 1945/1946, 1946/4747, 1947/1948, 1948/1949) och tio fotbollsspelare i laget fick regelbundet inbjudningar till landslaget. Flygkraschen som förändrades den 4 maj 1949 nära Superga-basilikan, som ligger nära Turin på toppen av kullen med samma namn ändrade allt.

5 hemska flygplan kraschar som chockade fotbollsverdenen

Den 3 maj höll Torino en vänskapsmatch i Portugal mot Benfica, varefter han återvände till sin hemstad på ett trefiberat Fiat G.212CP-flygplan. Efter tankning i Barcelona fortsatte “Torino” på väg till Turin, men bokstavligen närmade sig planet. På grund av den ökade nebulaen förlorade piloten orienteringen i rymden, vilket ledde till kollisionen av flygplanets vinge med staketet av Basilica Superg. Därefter installerade flygplanet och kastade marken med hög hastighet. Ingen av de 31 passagerarna och besättningsmedlemmarna som befann sig i planet överlevde.

Den enda spelaren i den stora “Torino”, som var levande, var Lauro Toma. På grund av skadan flydde han inte till matchen med Benfica, som faktiskt räddade sitt liv. Efter en katastrof, Tom medgav att han skämdes på grund av denna situation: “Jag är uppe hela natten stirrar på sina kamrater, deras kroppar täckta med blommor, jag såg deras släktingar och skämdes, jag försökte att inte titta dem i ögonen.” Även om inget av Lauro själv själv i denna katastrof var det självklart inte …

Bli av med den hemska flygkraschen “Torino” och misslyckades. Detta lag var länge i skuggan av landsmän från Juventus och har sedan dess förvärvat endast en mästertitel på 1975/76-säsongen.