Cyklistförbund: Turk stannar i Israel, Schlegel överväger Elk

Tjugofemåriga Daniel Turek, en tjeckisk man för läckor vid Israel Cycling Academy andra-stall, lovade att förlänga kontraktet i maj, då han inte passade in i Giro-nominering.

Men då ingenting hände under lång tid, och Turken fick fortfarande inte ett nytt kontrakt. Ledningen för teamet väntade på om den stabila ledningen kunde komma överens med alla sponsorer som skulle uppfylla den planerade budgeten.

Och det var bra.

”Så vi kommer så småningom att ha 29 åkare på spelplanen och en av dem kommer att vara Dan Turek. På tisdagen beslutade lagledningen äntligen att få ett kontrakt, säger René Andrle, en av lagets sportschefer.Så Dan kommer igen att ha en chans att vinna Grand Tour-nominering, ”tillade Andrle.

Men det blir ännu svårare att bryta sig in i åtta för Grand Tour i år. Teamet stärker och 1xbet meddelar idag att de också signerade 29-åriga David Cimolai , som kommer att flytta från FdJ.

Cimolai arbetade tidigare för Petr Sagan i Liquigas och var den viktigaste sprinterassistenten för Arnaud Demar i FdJ.Dessutom hjälpte han Matte Trentino att vinna EM i år i den italienska tröjan. klassiker, säger chef Kjell Carlström.

Samtidigt har det israeliska laget utökat kontraktet till Ruben Plaza och Ben Hermans , liksom sprinter Kristian Sbaragli. Stort tjeckiskt hopp, förra året spelaren Gira 2017 och tredje i Peace Race under 23 år, tävlade också i år om det andra polska CC-laget.Han kommer att vara efterträdaren till BMC-teamet i första divisionen, men Schlegels ledarskap för laget erbjöd inte ett annat kontrakt. “Men i slutändan har Willier ekonomiska problem,” avslöjade Schlegel. “Det finns fortfarande ett utländskt professionellt team i spelet vars namn jag inte kan ge upp kommer definitivt att meddela mig den här veckan.”

Om de hör “Nej” igen, har de plan B backat upp. andra till tredje divisionen.

“Jag är förutbeställd med Elk Author att rida efter dem. Jag skulle vara tacksam för dem att jag kunde fortsätta – https://apostas-brasil.net – min karriär.Och jag skulle försöka gå igen i framtiden i högre divisioner.

Josef Cerny tog en liknande väg. Det var slutet på CCC-kontraktet förra året, och inget andra divisionsavtal hittades vid den tiden. , tävlade i två år i tredje divisionen för Elkov, i år väckte uppmärksamhet av utmärkta prestationer och fick ett kontrakt i laget CCC för första divisionen.

Efter den här säsongen František Sisr, hittills CCC-racer, och Karel Hník , tidigare en cyklist för Quick-Step-gården och andra-divisionsstallen Verva och Cult Energy.I år bar han Pardus-Tufo Prostějov-tröjan och gjorde sig känd för en lång läcka vid världsmästerskapet.

“Med sina antaganden är Karel Hník en klar klättrare som verkligen borde hjälpa oss i bergen,” säger teamchefen. Elkov Vladimir Vavra.

Schlegel är också en klättrare.

För hans misslyckade ansträngningar att få kontrakt i första eller andra divisionen More ser 23-åringen tillbaka: ”Det är lite besvikande för mig att jag är han kunde inte. Många lag, inklusive andra-divisionen, har sönderdelats och fler konkurrenter har nu liknande svårigheter. Dessutom hjälpte det mig inte att jag bröt knivbenet i augusti och inte kunde tävla. Det var därför alla förhandlingar pågick. ”