Jürgen Klopp: “Det var mycket dåligt för Mo Salah, för oss och för Egypten”

Jürgen Klopp sa att Liverpool “ville ha allting och fick minus ingenting” i Kiev, då deras finaldrömmer dödades med en allvarlig skada för Mohamed Salah och två fruktansvärda målfel från Loris Karius. Båda spelarna reducerades till tårar medan Real Madrid firade en tredje på varandra följande Champions League-triumf. Salahs tårar och plågor är ett grymt slut på sin årstid med glädje med Liverpool | Barney Ronay Läs mer

Salah lämnade Olimpiyskiy Stadium med sin vänstra axel i en slinga som har tvingats ut ur finalen i 30: e minuten efter en utmaning av Sergio Ramos. Klopp beskrev Ramos utmaning som “hård”, med den verkliga kaptenen som innehöll Salahs arm när han slog honom till marken och erkände att Egyptens internationella kunde missa VM.Liverpools ledande scorer Bet365 bonus togs till sjukhuset efter matchen medan truppen flög hem till Merseyside.

“Det var ett stort ögonblick i spelet”, sa Klopp, som gratulerade Zinedine Zidanes lag på sin seger. “Jag vet om du säger något sånt efter att du har förlorat, låter du som en dålig förlorare. Men för mig var det en svår utmaning för att armen var där och det var som att bry sig lite. “Det var mycket dåligt för Mo, väldigt dåligt för oss, mycket dåligt för Egypten. Det är en del av sporten som jag inte gillar, men sådant kan hända. Jag vet inte vad som skulle ha hänt om Mo spelat på, det kommer vi aldrig att veta. Alla såg under den första halvtimmen vi var motståndare som de troligen kommer att ha förväntat oss. Vi spelade bra fotboll men vi förlorade 3-1 så jag tror inte om 10 år kommer folk att prata om det.De andra avgörande stunderna var målen. De var ganska konstiga. “The Fiver: anmäl dig och få vårt dagliga fotbollsmail.

Salas skada var inte det enda avgörande ögonblicket att gå mot Liverpool. Karius lämnade Karim Benzema öppningsmål och, medan han inte kunde göra någonting om Gareth Bales fantastiska toppspark, lät han också ett skott från Wales-internationella glida genom hans grepp. Karius talade med Talksport efter matchen: “Jag känner inte någonting just nu. Idag förlorade jag mitt lag spelet och jag tycker synd om alla. Jag är ledsen för alla – från laget, från hela klubben – att misstagen kostar dyrt.

“Om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag. Jag tycker synd om mitt lag, fortsatte han. “Jag vet att jag släpper ner dem idag. Det är väldigt svårt just nu men det är livet för en målvakt.Du måste ta ditt huvud upp igen. Dessa mål kostar oss titeln, i grund och botten. “Karius ursäktade Liverpool-fansen på arenan efter den slutliga visselpipan och, även om några av Bet 365 hans lagkamrater bjöd på tröst på banan, insisterade Klopp klubben skulle stå av den unga tysken. Real Madrid vinner Champions League som brilliant Bale sänker Liverpool Läs mer

“Jag har bara haft väldigt få ord efter matchen,” sa chefen. “Det är verkligen svårt för honom och jag känner verkligen för honom. Ingen vill ha det. Misstagen var uppenbara. Vi behöver inte prata om dem. Han vet det, jag vet det, alla vet det. Nu måste han ta itu med det, vi måste ta itu med det och vi kommer att göra det. Vi kommer vara med honom, ingen tvekan om det.Det var inte hans natt, självklart. ”

Nederlaget var Klopps sjätte på varandra följande cup-nederlag och han sa att Salahs skada gjorde det senaste allt mer smärtsamt. Han förklarade: “Jag är inte bra. Jag är motsatsen till bra. Jag har förlorat spel i mitt liv innan så jag vet hur man ska hantera det men du kan inte undvika känslan av natten efter matchen. Vi känner alla verkligen, riktigt dåliga och resan hemma kommer inte att bli den bästa resan som vi någonsin har haft i våra liv.

“Vi ville ha allt och fick minus något med skada från Mo. Vi gjorde inte” t vann finalen, vi förlorade en mycket viktig spelare och Egypten förlorade kanske en mycket viktig spelare för VM. Jag hoppas att det inte är så här. Jag har ingen aning exakt men vårdavdelningen…vad de sa så långt ser det inte riktigt bra ut. “