USK-basketspelare sköt oväntat upp med en tredje seger i Euroleague

”Det är ett underbart resultat. Jag var rädd för den här kampen, vi hade många problem, förberedelserna var inte vad vi föreställde oss. Jag förväntade mig inte att spela så här, ”sa tränaren Natália Hejková.

”Säsongens början är en dröm, eftersom vi i början var mest rädda för att det inte skulle bli 0: 3 efter de förändringar vi gick igenom. Börjar två gånger utanför och sedan hemma med Bourges, vilket alltid är svårt att spela. Det försvarar orenligt och envist, men vi gjorde det, ”tillade hon.Praguers hade ett problem särskilt med rivaliserande raid och chutes på podkoškové-spelare, det franska laget igen svårt att stoppa svängande Marie Regina och Alyssa Thomasová, som avsevärt utsändes av Kateřina Elhotová.

Matchen var mycket jämn, där båda lagen tog regelbundna vändningar, och ingen av dem kunde hoppa till mer än sju poäng under lång tid. Tjeckiska mästare höll sin ledning från tredje kvartalet, men fortfarande med maximalt fyra poäng.

Det var först i början av det sista avsnittet som ledningen ökades till ett tvåsiffrigt antal poäng efter motståndarens misstag. Speciellt under stämningen av den eftertryckta Thomas, författare till 22 poäng, såg Pražanky ännu en seger.

“Alyssa lekte med en trasig kalv och tränade inte alls.I vissa reflektioner kände det att reflektionen inte var vad den borde vara. Få skulle spela med det, avslöjade Hejková. “Hon kunde spela en så trasig muskelkamp…Det var ingenting att se för henne. Det är otroligt för mig. Jag tror att det hjälpte henne att slappna av, sa Kateřina Elhotová.

Hon lade till 18 poäng, även om hon själv spelade med en förskjuten liten finger på den skjutande handen. ”Ett finger föll från min led. Han är redan slagen, men det svällde, så jag ska gå på röntgenstrålar. Men jag trodde inte att det skulle begränsa mig. Vi får se. Kanske är det bara sträckta ligament, “tillade hon.

” Det var en mycket viktig hit. Varje korg kan bestämma positionen i tabellen under sluträkningen.Vi fick en dålig tre i slutet efter en stor defekt, och Teja gav faktiskt tillbaka det. Det var ett målfotbollskast. Hon såg det antagligen någonstans, ”sa Hejková med ett leende att Oblaková är syster till den berömda fotbollsmålvakten Jan Oblak från Athletics Madrid. Vi väntade oss på ett hårt försvar. Detta bekräftades, domare släppte till och med ganska. Vi måste bara undvika stora defekter i försvaret, som förblir under korgen länge (spelaren) ensam. Vi måste lösa rotationen i försvar. Hur som helst, att ha tre segrar efter tre matcher är bra och jag vet inte om någon förväntade sig det. Alla gör vad de har. Det gör mig lycklig. Det är fantastiskt, ”sa Kateřina Elhotová.