Säljer Dopita Hockey Olomouc? Jag vet inte om det, säger Fürst

För Boss “Mory” till ett möte med journalister inte delta (han inte gillar det som en spelare efter utgången av en karriär ännu mer), direkt fråga MF DNES få general manager Erik Fürst.

gå Dopita och säljteam ?

“Jag vet ingenting om det bör klubben sälja.”

Det här betyder inte att klubben säljer inte, men en vecka före starten av säsongen det är och fans av “kranar” viktig information.

Han vill Dopita fred händer i klubben, är ledningen och polisen utreder? Spekulation är oönskad avkomma vagt uttalande. Men personliga skäl ingen verksamhet.

Men Fürst kände behov av att lägga till: “Med tanke på spekulation, vill jag tillägga att det inte fanns några överdrifter. George gick inte dåligt, det var inga problem.Det är hans personliga beslut och vi alla accepterade det. ”

Kan Dopita avvikelse från ersättnings bänken och ut ur hytten påverkar mančaft? “Hittills så snart”, säger han andas en respekterad tränare Zdenek Venera, som kom efter säsongen för att skapa en yta mitt coaching tandem. En stund pausar han. Då försäkrar han: “Vi kan göra det på något sätt. Det var en överraskning. På kort tid att förbereda, vi samarbetet gick bra, arbete. ”

Händerna fick en ny assistent, mästare två gånger värld Jana Tomajka, som fortfarande ledde klubben tonåring. Honza var med laget förra året. När Jirka bestämde sig för att inte fortsätta träna, är det det bästa alternativet.Jag tror att det kommer att fungera bra och på något sätt lagets prestanda är inte märkbart. ”

Samma bild spelas av spelarna. “Jag tror inte att det någonsin påverkat stugan. Oavsett orsaken till Dopi var det bara ett sådant beslut att stugan var tvungen att komma överens med det. Vi fortsätter, säger den mest erfarna medlemmen i laget, försvarare Pavel Skrbek. “Klubben kommer inte att påverka det, Jirka är ägaren, det är inte en tränare.Istället kom det Hans (Jan Tomajko), ändra det någonsin rört ”

A Martin Vyrůbalík, som tog över kaptens Céčko efter Pavel Patera, nickar”. John Tomajko tränare kan laget också leda, inte mycket skillnad. ”

skillnaden är att spelarna (eller tränare) kommer att ha ägaren direkt bakom ryggen under matchen. “Jag vet inte ens om någon kände att Jirka andades bakom honom och bundet upp det. Jirka kan hjälpa spelarna just nu.Om någon är psykiskt lättad över att bakom klubbens ägare har en stor personlighet, jag kan inte observera, “sade Vyrůbalík.

Säsongen kommer med en ny målvakt Mora ledare Konrad Fürst och samma budget. “Några 60 miljoner.”

föryngring Hanáci förberedelse vunnit alla sju matcher. Han väntar på en general i Brno och sedan en skarp första omgång på Sparta. “Kabinansatsen är stor. Ingen vill uppleva vad förra året “, påminde Vyrůbalík stress kamp i nedflyttning rundan. “Jag hoppas att vi kommer att spela.”